Süssünk Munkát!

Süssünk munkát!

Véget ért a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. ,,Süssünk munkát” című Támop-os projektje, melynek zárórendezvényét kedden tartották.
2013 júliusában vette kezdetét a projekt, melyben elsősorban a vidéken élő hátrányos helyzetű emberek képzésére és munkába helyezésére fektették a hangsúlyt. 2014 januárjától a célcsoportból kiválasztott 20 személy képzése valósult meg. A féléves elméleti szakasz végén OKJ-s pék szakképesítést szereztek a programban résztvevők, majd ezt követően a Kanizsa pékség zalaegerszegi és nagykanizsai üzemében indult gyakorlati képzés.

„ A pályázatban vállalt feltétel volt, hogy a 20 képzésben résztvevő személy közül 18 személy fél évig foglalkoztatásban marad pék szakmunkásként. De pozitív része a dolognak, hogy ezeknek a személyeknek a foglalkoztatása tovább folyik a Kanizsa Pékségnél, tehát hat hónapon túl is foglalkoztatásban tudnak maradni” – mondta Lérántné Mátés Valéria, a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A projektzáró rendezvényen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő kiemelte: ma Magyarországon munka nélkül nem lehet megélni. A kormányzati cél, hogy mindenki, aki tud és képes rá, visszakerüljön a munkaerőpiacra.

forrás: http://www.regio1.hu/hirek/11306/sussunk-munkat/

2015-01-20 14:09 Nagykanizsa
…………………………………………………………………………………………………………………

Süssünk munkát – lezárult a projekt

Lezárult a Süssünk munkát elnevezésű projekt. A záró rendezvényre a Piarista Általános Iskola rendezvényterében került sor, ahol bemutatták a programot, és összegezték a megvalósítási időszak tapasztalatait.

– Sikeres volt ez a kezdeményezés, hiszen ebben a térségben a tartósan munkanélküli embereknek volt esélye pék OKJ-s képzésen részt venni, elméleti és gyakorlati tudást szerezni. Arra is lehetőségük volt, hogy fél éves gyakorlatot szerezzenek a Kanizsa Pékségben – köszöntötte a megjelenteket Dénes Sándor polgármester. Hozzátette, 2013 nyarán indult a program a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. jóvoltából.
– Egy szakma elsajátítása, nem csak azt jelenti, hogy kaptunk egy lehetőséget arra, hogy egy adott szakmában el tudjunk helyezkedni, hanem arra is lehetőséget biztosít, hogy meg tudjuk mutatni azt, hogy alkalmasak vagyunk a szakismeretek megtanulására – vette át a szót, és nyitotta meg a rendezvényt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. Ha pedig az adott szakmában nem tudunk elhelyezkedni, akkor tudunk alkalmazkodni más helyzethez. Ez egy fontos üzenete az ilyen jellegű pályázatoknak, főleg akkor, amikor ilyen alacsony Magyarországon a foglalkoztatás. Csupán 51 százalék körül mozog.
A programot Illés Gabriella projektvezető mutatta be. Kitért a munkavégzés fontosságára és a projekt előzményeire is. A Pék OKJ-s képzés tapasztalatait dr. Borosán Gyula, a FEPIH Kft. ügyvezetője összegezte. Pauska-Németh Angélát követően pedig Lérántné Mátés Valéria beszélt a projektről.

V.M.

forrás: http://www.kanizsaujsag.hu/hirek/23416/sussunk-munkat-
2015-01-20 14:01:00

…………………………………………………………………………………………………………………

Online lapozható fotódokumentációnkért kattintson IDE !

…………………………………………………………………………………………………………………

Fényképgaléria